Våre leverandører presenterer sine løsninger

Her finner du videoer som tar for seg ulike takløsninger. Alt fra ulike type toppdekke og tilbehør, samt hva som er riktig valg av produkter til undertak.

< Tilbake til kategorier
#løsninger
#produkter
#montering

LØSNINGER OG PRODUKTER

MESTERLIGAEN
Flate tak og tak med lave takvinkler

Se sendingen fra 15. februar 2022
Flate tak og tak med lave takvinkler er et område hvor det oftere er reklamasjoner på grunn av feil som har blitt gjort i oppbyggingen av disse takene. I denne sendingen vil vi ta for oss elementer som er viktige for at en skal kunne unngå reklamasjoner. Det er mange fallgruver på veien som vil bli belyst. Det vil også bli mulighet for å stille leverandørene spørsmål om dette temaet.

MESTERLIGAEN
Plannja

3.desember 2020
PLANNJA leverer komplette takløsninger til både renoveringsprosjekt og nybygg.

MESTERLIGAEN
Isola

27.oktober 2020
Produkter og løsninger innen rehabilitering av tak.

MESTERLIGAEN
Mataki

27.oktober 2020
Produkter og løsninger innen rehabilitering av tak.

MESTERLIGAEN
BMI Group

8.oktober 2020
Produkter og løsninger for tak.

MONTERING

MATAKI
Etterisolering og vindsperre

I gamle konstruksjoner er det viktig å etterisolere og tette godt med vindsperre utvendig og dampsperre innvendig. Dette for å unngå kondensproblemer.

MATAKI
Etterisolering og dampsperre

Et typisk spørsmål ved rehabilitering er hvor dampsperren skal plasseres. Roger gir deg tips!

MATAKI
Dampsperre på hytter

Mange hytter er ikke oppvarmet om vinteren. Ved rehabilitering er det noen ting man må tenke over ift plassering av dampsperre.

MATAKI
Montering av mønepanner

Vi anbefaler bruk av mønerull under mønepannene på ståltak. Dette for å sikre ventilasjon, samt for å unngå inndrev av snø.

MATAKI
Overgang vegg gesims

Roger gir tips om hvordan få til en god overgang mellom vegg og gesims ved rehabilitering.

MATAKI
Selvbygger og montering av takhatt

Det anbefales å bruke et godt underlagsbelegg under selvbyggeren for å beskytte mot påkjenninger fra underlaget. Bruk godt med asfaltlim ved montering av takhatt og selve belegget.

MATAKI
Tetting av hjørner

Ved rehabilitering kan det være utfordrende å få tettesjiktet ordentlig tett, for eksempel rundt hjørner. Roger viser deg hvordan dette kan løses ved hjelp av en solid vindsperre og klemlister.

MATAKI
Tetting rundt pipe med Rubber Steel

Mataki Rubber Steel er ypperlig å bruke f eks ved tetting rundt pipe. Det er en selvklebende membran med aluminium kjerne, noe som gjør den veldig lett å forme.

MATAKI
Tetting rundt pipe med underlagsbelegg

Ved rehabilitering av hus med gammel pipe er det viktig å få det helt tett. Husk å børste bort all skitt og prime teglpipa godt før du fester tettematerialet. Roger viser deg hvordan dette kan gjøres med Haloten underlagsbelegg og Flexibånd.

MATAKI
Tetting av bunnsvill

Ved rehabilitering kan det være utfordrende å få det tett mellom bunnsvill og grunnmur. Roger viser deg hvordan dette kan gjøres.

MATAKI
Tetting rundt vindu

Det er samme kravene til tetthet som gjelder om du har gamle vinduer (ved rehabilitering) som om du har et nytt bygg. Ved gamle vinduer er det ekstra viktig å tette godt rundt, både med isolasjon og tape.

MATAKI
Haloten Møneremse

Det er viktig å velge riktig underlagsbelegg og tilbehør. Haloten Møneremse er viktig som en forsterkning av mønet. Den er tykkere enn selve belegget den legges oppå, fordi det er mer bevegelse i mønet.

MATAKI
Haloten Takfotremse

Det er viktig å velge riktig underlagsbelegg og tilbehør. Haloten Takfotremse er viktig som en forsterkning av takfoten for å unngå råteskader.

MATAKI
Haloten T1 underlagsbelegg

Det er viktig å velge riktig underlagsbelegg. Haloten T1 er velegnet under sveisebelegg da det tåler flamme. Det er også anbefalt under selvbygger og er svært sklisikkert.

MATAKI
Haloten 380 easyfix underlagsbelegg

Det er viktig å velge riktig underlagsbelegg. 380 easyfix med ny innfestningskant som gjør det enklere å legge, er et allround belegg som passer under de fleste tekkinger.

MATAKI
Velg riktig underlagsbelegg

Det er viktig å velge riktig underlagsbelegg og tilbehør. Alle belegg har forskjellige egenskaper ut i fra hvilke type primærtekking som skal legges oppå, og hvor lang åpentid de har.

MATAKI
Avslutning rundt gesims

Når du skal pakke inn gesimskassen er det viktig at monteringen skjer i riktig rekkefølge slik at fukt skal slippes ut av veggen. I denne videoen viser Roger deg hvordan du skal sørge for at avslutningen rundt gesimskassen blir montert riktig og hvordan du skal begynne med undertaket.

MATAKI
Avslutning undertak over yttervegg

Trenger du hjelp med å avslutte undertaket riktig? Roger viser deg her hvordan du skal legge det forenklede undertaket over og rundt sperrene på taket.

MATAKI
Kombinert undertak og vindsperre

Kombinert undertak og vindsperre ved tekking med falset takstein eller stålpanner. Materialene du bygger huset med er ofte fulle av vann. Med sløyfebånd og tips fra Roger kan du unngå at bygnings-fukten trenger seg inn i taket ditt allerede ved konstruksjonen.

MATAKI
Undertak ved tekking

Undertak ved tekking med bordtak, ufalset tegltak eller skifertak. Åpne tekkinger, altså de som slipper igjennom litt vann, krever et mer robust undertak. Roger viser deg stegene og materialene som trengs for å legge undertaket på taktroen.

MATAKI
Tetting av innvendig vegg med betonggulv

Betong er et porøst materiale som betyr at det kan være vanskeligere å tette overgangen fra vegg til betong gulv. Med tape primer og Master tape fra Mataki oppnår du en sikker overgang.

MATAKI
Tetting i overgang fra vegg til grunnmur

Overgang fra grunnmur og sville er viktig å få tett. Roger har lagt på svillemembran og skal i denne videoen vise deg hvordan du videre tetter opp fra grunnmuren til veggen på bygget..

MATAKI
Vindtetting under inntrukket vindu

Tetting rundt vindu trenger ikke være så komplisert. Med Roger får du her nøye instrukser på hva du trenger og hvordan du skal sørge for at vindusrammen blir helt tett.

MATAKI
Runde gjennomføringer i vegg og tak

Det samme prinsippet gjelder for tak og vegg når det gjelder tetting av gjennomføringer. Følg Roger sine instrukser for en sikker montering av mansjetter og klemlister som også lar vann trygt renne ut skulle lekkasjen skje.

MATAKI
Innvendig tetting av vindu

I moderne bygg har tetting rundt detaljene blitt veldig viktig. På vinduer tetter vi både innenfra og utenfra. Tetting innvendig er spesielt viktig for å unngå at kondensvann skal forårsake fuktskader. Roger viser deg her hvordan du best tetter vinduet innvendig.

MATAKI
Gjennomføring og tetting rundt pipe

Ved tetting rundt pipe med forenklet undertak så er det et par ting man bør huske på. Roger viser deg her hvordan du tetter godt rundt pipen med butylbånd fra Mataki.

MATAKI
Dokumentasjonskrav | Bygningsfysikk

Hvem har ansvaret for at man har valgt riktig løsning og materialer i byggeprosjektet? Roger forteller deg litt om ansvar og dokumentasjon i denne videoen fra Mataki.

MATAKI
Hvordan måle byggfukt | Bygningsfysikk

Avstøpninger, værforhold og luftfuktighet bidrar til at bygningen tar inn mye vann under konstruksjon. Før du lukker konstruksjonen bør man tørke ut og måle fuktigheten i bygget, sier Roger fra Mataki.

MATAKI
Forenklet undertak vs tradisjonelt | Bygningsfysikk

I gamle og nye bygg har man som regel forskjellige metoder for å la fukt i huset slippe ut. I denne videoen forteller Roger deg om fordelene og ulempene med forenklet undertak og luftespalter.

MATAKI
Materialkvalitet | Bygningsfysikk

Hvilken duk skal du bruke i ditt byggeprosjekt? Roger viser deg forskjellene og fordelene med de ulike dukene fra Mataki slik at du velger riktig materialkvalitet.

MATAKI
Sd-verdi og fuktmekanikk | Bygningsfysikk

Fuktighet kan bli fanget inni vegger og i tak. Vi viser deg hva du må tenke på når det kommer til produktene og tekkingen av tettesjikt ved ditt prosjekt. Lær mer om SD-verdier og fuktmekanikk av Mataki.

MATAKI
Sløyfebånd og årsaker til lekkasje

Hvor trenger vannet inn i taket? Ved syntetiske undertak blir det ikke tett rundt spikeren og vann kan trenge inn. Sørg for et tett tak ved å bruke Mataki Sløyfebånd under konstruksjonen av taket ditt.

MATAKI
Byggfukt og tetthetskrav

Når det gjelder tetthet rundt husene våre er det mange krav å forholde seg til. I denne videoen gir Mataki deg et overblikk over disse kravene og sammenligner det med gamle byggeteknikker.

MATAKI
Dampbrems eller dampsperre?

Enkel dampbrems eller dampsperre - har du valgt riktig? Roger fra Mataki forteller litt om en typiske feil mange gjør når de skal velge type dampsperre. l teiping av vindu med Mataki Halotex Window Tape.

MATAKI
Montering av takstige og snøfanger

Sørg for en riktig og enkel montering av takstige og snøfangerne ved å gjøre som Roger fra Mataki i denne videoen.

LINDAB
Hvorfor er takrenner nødvendig?

Regnvannet må samles opp for å unngå at fasade og fundament ikke tar skade.

MATAKI
Mataki tettesystem

Enkel teiping av vindu med Mataki Halotex Window Tape.

Vil du lære mer om løsninger og produkter?

Vi bruker Motimate til å legge ut våre kurs. Her legger vi ut mange kurs innenfor alle kategorier. Du finner appen i Kjedeportalen.